Funktionalistisk beach-housei afslappet boheme-stil

Chefarkitekt og partner her på tegnestuen, Jens Vang, har tegnet og opført sin egen fortolkning af et amerikansk beachhouse i Risskov ved Aarhus.

Transformationsarkitekturen tager udgangspunkt i et parcelhus fra 1967 på 215m2 med en have på 1.000 m2. Grundens strandnære beliggenhed har skabt overskriften for transformationen – nemlig en moderne familiebolig i kombination med et amerikansk beachhouse.

Ønsket om at skabe en visuel grafisk helhed bliver tilgodeset ved at lukke huset af ud mod vejen, mens huset indadtil på grunden åbner sig mod haven med sine 3 moduler.

Store, åbne vinduespartier mod haven i kombination med en 185 m2 stor terrasse skaber en flydende overgang mellem det indre og det ydre. Husets træfacader vidner om et bevidst fravalg af en tidstypisk hvid, stilren facade og understøtter ønsket om at skabe et afslappet og rustikt udtryk.

De lange kig med gennemgående lysindfald via køkken-alrummet, som er husets centrum, er skabt af en akse af lys, der går på langs frem for på tværs fra syd til nord. Husets gulve er mørke betongulve af magnesit. Materialet er valgt på grund af dets evne til at patinere flot i et afslappet udtryk. Alle vinduesrammer er sorte, så de matcher facadebeklædningen af træ.