Haucon A/S' nye erhvervsdomicil er nomineret til In-situ prisen 2019

Vi er her hos GKV arkitekter stolte af nomineringen. Byggeriet skulle udfordre betonens muligheder, så det også præsenterede HauCon A/S’ egne specialprodukter til entreprenørbranchen og elementfabrikkerne. Det er blevet til et fuldskala showroom støbt i beton.

Et andet vigtigt parameter var, at kontorhuset skulle bevise at et in-situ støbt kontorhus, kunne opfylde energikrav i henhold til BR2020. Det er derfor en sejr, at det er lykkedes at opfylde energikravene i henhold til BR2020.

Det har været inspirerende at samarbejde med mennesker, som kender og værdsætter betonens muligheder, som de udfolder sig, når in-situ-støbningen bliver valgt som udgangspunkt for både konstruktion og æstetik.

Projektet er blevet til i et unikt samarbejde om betonen.

Læs mere om nomineringen her
https://www.danskbeton.dk/fabriksbeton/om-fabriksbetonforeningen/artikler-nyheder/2019/kirke-oplevelsescenter-kontorhus-og-metroen-er-nomineret-til-in-situ-prisen/

Kontorhuset består af en massiv kerne, som bærer tre lette skiver. I mødet med det kuperede landskab fremstår skiverne spænstige og svævende i kontrast til kernen, som skyder sig op af jorden.

Det åbne kontorlandskab indrettes på plateauer omkring kernen. I kontrast til kernens tyngde fremstår etagedækkene som lette, dynamiske skiver, der roterer omkring kernen og skyder sig ud mod landskabet. Disse skiver foldes dels op, så de understøtter tagskiven og dels ned, så de lander på terrænet. Ud over at have en statisk funktion, sammenbinder de vertikale skiver etagerne og lander bygningen i det kuperede landskab.

Klimaskærmen består primært af glas, som er placeret tilbagetrukket i forhold til solen.